Perëndim ylli
Aktorit dhe njeriut të madh, Agim Qirjaqit


agimi perëndoi

shih: dita u bë natë
sakaq dielli mërgoi
la pas terrin mandatë

u vrenjt dhe skena vetë

u nxi krejt dhe ekrani
u dynd me vrrull nga retë
natyra zemra xhani

çdo personazh i qeshur

në film a komedi
nga gazi është zhveshur
ndrroi rol për tragjedi

çdo personazh i sertë

memec u bë krejt ngriu
dhe gurët e mermertë
kjo dhembje na i nxiu

Kopi Kyçyku
Bukuresht 2010