Motive gjeologjike

1966

Kopi Kyçyku


Dëshira e tim gjyshi

- Bir, më thosh,
këta male,
që zbathur i kam matur
mijra herë;
këta gurë,
që pagojë më vështrojnë;
duan dorë të ngrohtë
t’i lëmojë,
 dorën e zotërve të tyre.
 Për shekuj
 gëlltitën përçmimin,
 shtazërinë e “qytetërimit”.
 Gjeolog bëhu, bir,
 kuvendo me malet
 dhe do të ta hapin zemrën bujare.
 1961


Drejtori
Për Llambi G.

Ai,
edhe pa llampë çapitet
udhëve të nëndheshme.
Syve të tij,
si bateri u jep dritë
gëzimi i sukseseve.
Zemra i rreh fort,
në kraharor mbledhur ka
vrrullin e minatorëve.

Nga galeria s’del
edhe njëzet e katër orë
dhe askënd s’çudit:
ajo është shtëpia e tij.
 1972


Në Çervenakë

Këtu
currilon një shatërvan gjaku të mpiksur,
nga damarët e injektuar të dheut.
Gjithçka është e kuqe:
edhe hekuri,
edhe fytyrat,
edhe mendimet,
edhe zemrat.
1973